Interieurtrend: industrieel wonen

maart 16, 2016
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Interieurtrend: industrieel wonen
Interieurtrend: industrieel wonen

De hoge ramen en stalen balken die het pand rechtop lijken te houden nemen je mee terug naar een tijd lang geleden. Een tijd dat hier nog grote machines stonden en elke dag honderden werkmannen en -vrouwen de betonnen vloer vulden. Deze vloer, precies zo gelaten in haar pracht, lijkt hier niet kil, maar geeft de ruimte juist net dat beetje extra. Constructievormen worden niet weg gewerkt, maar worden juist deel van het interieur. Vintage wordt omarmt en de grote open ruimte wordt gevuld met een onbeschrijflijk fijne sfeer door de verhalen die zij met zich meedraagt. De ruimte die gevuld is met geschiedenis en tegelijkertijd de ruimte die opnieuw haar waardigheid terug krijgt.

Een industrieel interieur is herkenbaar aan de combinatie van donkere kleuren zoals zwart in een combinatie met grijs en wit, veel gebruik van metalen en weinig woonaccessoires. Kies voor een goede basis met een strakke vloer, bijvoorbeeld een PVC-vloer, meubels met metalen frames en industrieel wordt een typering voor jouw huis.

Met de crisis die nog steeds langzaam voortduurt worden mensen zuiniger, maar ook creatiever. En wij mogen ons gelukkig prijzen, want ook wat betreft het inrichten van een woning is steeds meer toegestaan. Laat dit nu net leiden tot een van de tofste trends van dit moment: een industrieel interieur. Het liefst ingericht in een oud fabriekspand en met de moderne New Yorkse Loft als inspiratiebron. Oude constructies en strakke wat modernere vormen ontmoeten elkaar. Twee verhalen smelten tot een, die van vroeger en jóuw verhaal van jaren later.

Oud wordt het nieuwe nieuw. Wat gehavend is, is meer dan welkom. Bij Industrieel interieur mag bijna alles, zolang ruwe materialen maar centraal staan, het ruimtelijk is en bovenal stoer.

Welkom in de wereld van industrieel wonen.

  • SHARE